Forhandlingene om sykefravær kan vippe oppslutningen om Arbeiderpartiet under 30-tallet, tror valgforsker Anders Todal Jenssen.

I en meningsmåling som Norfakta har gjennomført for Nationen og Klassekampen, får Arbeiderpartiet 30,3 prosent oppslutning.

Det er ned 1,3 prosentpoeng fra forrige måling, og hele 5,2 prosent fra stortingsvalget i fjor høst.

Og fallet kan fortsette, ikke minst på grunn av vanskelige forhandlinger som venter om sykefraværet, tror valgforskeren.

– Jeg ser ikke bort fra at Ap kan havne under 30 prosent dersom fokuset på sjukefravær fortsetter, sier Todal Jenssen til Klassekampen.

- Blir passive
Det er de tradisjonelle Arbeiderparti-velgerne som kan vende partiet ryggen i spørsmålet om sjukefravær, mener Todal Jenssen.

– Jeg føler meg helt sikker på at saken vil demobilisere mange tradisjonelle Ap-velgere. Ikke i den forstand at de nødvendigvis går til andre partier, men at de blir passive og ikke svarer at de støtter partiet når de blir spurt i meningsmålinger. Da gir det utslag, sier Todal Jenssen.

Han sier også at det tradisjonelle tillitsmannsapparatet i ren frustrasjon kan reagere med «å trekke tilbake mobilisering» – noe som vil merkes på sikt.

Les også: Politikerne mener det er for lett å bli sykmeldt

<b>Opptil 17 prosent sykefravær i kommunene</b>

- Vi har det så fett


- Regjeringen snur om sykelønn

<b>90.000 syke må levere Nav-skjema hver 14. dag</b>

<b>- Ingen skal ha dårlig samvittighet for å være syk</b>

<b>- Vi har et sykeliggjørende system</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.