- Jeg trives og føler meg hjemme her. Det er kanskje ikke helt politisk korrekt.

Statsminister Jens Stoltenberg var årets første taler på NHOs årskonferanse, som har tittelen Oppdrag Energi.

Stoltenberg sier at han trives spesielt godt med temaet energi, blant annet fordi han tidligere har vært olje- og energiminister.

- Jeg mener det er utfordringer i norsk energisektor, men vi har oppnådd mye. Det har vært en suksesshistorie. Det skal vi takke Vår Herre for, sa Stoltenberg, før han la til:

- Og/eller naturen da, sa Stoltenberg.

Takk og takk
Han mener at oljeeventyret har vært en suksesshistorie.

- Vi skal takke industrien. Vi skal takke ingeniørene, dykkere og investorer. I tillegg skal vi takke myndighetnee. Vi har blant verdens beste regulative sustemer. Vi har vært gode til å forvalte og bruke mulighetene, sier han.

Han mener at en forutsetning for det høye aktivitetsnivået på norsk sokkel er at Norge har skilt mellom opptjening og bruk av oljepenger.

- Handlingsregelen. Den er avgjørende for at vi kan ha aktivitetsnivået vi har i dag. Hadde vi brukt pengene i takt med at vi tjente dem, hadde vi ikke kunnet tjent så mye penger, sier han.

Kan være der evig
Han mener at Norge har vist at vi kan ha store inntekter uten å bruke dem.

- Og det som er Handligsregelens hovedbudskap er at vi ikke bruker oljepengene. Alle oljepengene går inn på pensjonsfondet. Det vi bruker er egentlig null oljekroner. Vi bruker finansinntekter. Vi bruker avkastningen av oljefondet. Dermed kan fondet være der evig, sier han, og legger til:

- Vi er kanskje det eneste landet i verden som har maktet å ha så store inntekter uten å bruke dem.

Les alle sakene fra NHO-konferansen:

<b>Nå samles Norges maktelite i Oslo</b>

<b>- Vi er ikke bare avhenig av norsk sokkel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.