– Et stort tap for Aftenposten. En seier for Thorhild Widvey, sier Stanghelle i en Twitter-melding.

Åmås har hovedfag i filosofi og er dr.philos. i medievitenskap.

Han har jobbet som journalist i Bergens Tidende og var forlagsredaktør i Universitetsforlaget i fem år fra 1996. Han overtok som redaktør for tidsskriftet Samtiden i 2001. I 2006 begynte han i Aftenposten og to år senere ble han kultur- og debattredaktør i avisen.

Sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, sier til sin egen avis at hun mener Erna Solberg har gjort et godt trekk.

– Han er en mann med store kunnskaper og mange kontakter i flere deler av norsk kulturliv. Han har meningers mot og klare synspunkter på områder og saker som sorterer under kulturministeren. Knut Olav vil sikkert gjøre en god jobb med å utvikle og profilere den nye regjeringens kulturpolitikk, sier hun til Aftenposten.

Også Fremskrittspartiets Bård Hoksrud blir etter alt å dømme klar som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Ifølge Aftenposten slår dermed Hoksrud, som er Frps samferdselspolitiske talsmann, følge med Ketil Solvik-Olsen som blir statsråd i departementet.

Avisen skriver også at Fpu-leder Himanshu Gulati vil få en statssekretæroppgave for partiet.

Les også:
Spent Jensen før møtet med Finansdepartementet
- Jeg hadde håpet Sandberg ville bli med (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.