Styret i Aker Solutions har akseptert at finansieringen av kjøpet av flere selskaper fra Aker asa skal behandles i selskapets generalforsamling.

Et obligasjonslån på to milliarder kroner ble planlagt tatt opp i forbindelse med de omstridte transaksjonene mellom Kjell Inge Røkkes Aker asa og et datterselskap av delvis statseide Aker Solutions asa.

Les også: Styremedlem trekker seg i protest

Bare det finansielle behandles
Nå skal beslutningen om obligasjonslånet behandles av generalforsamlingen i Aker Solutions asa.

  - Det blir en behandling av det finansielle - ikke av selve transaksjonen, sier konsernsjef i Aker Solutions Simen Lieungh til NRK.

Styret i Aker Solutions asa står nemlig fortsatt på at selve transaksjonene er vedtatt av de relevante selskapsorganene i datterselskapet Aker Solutions as og i styret i morselskapet Aker Solutions asa.

Staten, som har ønsket at selve transaksjonene der Aker Solutions kjøper fem selskaper fra Aker asa tas opp i generalforsamlingen, får det dermed ikke som de vil.

Ifølge styret i Aker Solutions asa er selve transaksjonene av aksjene ikke betinget av det planlagte obligasjonslånet, og man står derfor fritt til å velge å finansiere aksjekjøpene uten at det tas opp et slikt lån.

Aker Solutions ser imidlertid et slikt obligasjonslån som den beste måten å løse sine finansieringsbehov på og ønsker derfor primært å ta opp et slikt obligasjonslån.

Innrømmer ikke feil
Aker Solutions mener at opptak av et slikt obligasjonslån ligger innenfor den ordinære virksomheten i Aker Solutions asa, og at dette egentlig ikke trenger å behandles på selskapets generalforsamling.

- Enkelte aktører har imidlertid offentlig uttrykt forventninger om slik behandling, og det er således av markedsmessige grunner ønskelig med behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions asa. Styret har derfor besluttet å gjennomføre dette. Tidspunkt for behandlingen vil fastsettes når vilkårene og prosessen vedrørende låneopptaket er endelig fastlagt, skriver selskapet i en melding tirsdag kveld.

Les også: Røkke frikjent av sine egne

Se video fra Akers pressekonferanse tirsdag:
- Har vært en ryddig prosess
- Nå vet Jens mer(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.