Det var svært gemyttelig stemning da sentralbanksjef Øystein Olsen igår møtte den nye SSB-sjefen Hans Henrik Scheel til en kopp kaffe.

Scheel tok for et par uker siden over som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå etter Olsen.

I dag skal Scheel lede sin første pressekonferanse om «Økonomisk utsyn», mens Olsen skal holde sin første årstale med påfølgende middag, skriver Dagens Næringsliv.

«Økonomisk utsyn» er SSBs oppsummering av året som er gått, og sammen med utsynet legger byrået frem prognoser frem til 2014.

- Både rose og refse
- Årstalen og utsynet har omtrent like lange tradisjoner. Utsynet er en anledning hvor SSBs direktør kan ytre seg litt om utfordringer i økonomien. Det er vel det samme med årstalen. Den er en anledning for sentralbanksjefen til å gi noen generelle vurderinger av økonomisk politikk, sier Olsen.

- Årstalen har jo vært brukt til både å rose og refse regjeringer historisk. Jeg er mest nervøs på Øysteins vegne, ler Scheel.

Den siste månedene har sentralbanksjefen brukt en betydelig del av arbeidstiden på den tradisjonsrike talen.

- Det er jo en tale som jeg skal stå bak og fremføre, sier Olsen til DN.

Vil treffes oftere
Når de to først treffes, benytter Scheel anledningen til å få Olsens signatur på protokollen fra hans siste styremøte i SSB. Olsen synes de to bør treffes oftere.

- Jeg har tenkt å foreslå at vi skal treffes jevnlig. For Norges Bank har ihvertfall interesse av det SSB gjør. Dette er jo et fint sted å treffes, sier Øystein Olsen til Dagens Næringsliv.

Les også: - Mr. Olsen, du må gjøre et valg


<b>- Den lave renten varer ikke evig</b>

<b>Øystein Olsen kan sikre deg enda lavere rente</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.