Næringsminister Trond Giske klarte selv å fikse George Soros (80) som trekkplaster til eierskapskonferansen som Nærings- og handelsdepartementet arrangerer til uken, skriver Dagens Næringsliv.

Giske setter det på kontoen for at Norge er blitt en stormakt innen finans.

Han kaller det et løft for den årlige konferansen å få besøk av verdens mest kjente hedgefondforvalter, som er rangert som verdens 35. rikeste person.

- Han er en dyktig forretningsmann. Men han har også et bredt samfunnsperspektiv på det han jobber med. Han gir bort mye penger til gode formål. Han deltar aktivt i samfunnsdebatten, ikke minst om finanskriser, hvordan man håndterer global økonomi, utviklingsspørsmål. Miljøspørsmål er han svært engasjert i. Derfor har han et godt grep om det som er tema for årets konferanse - nemlig samfunnsansvar. Han ser Norges betydelige posisjon internasjonalt som forvalter at et av verdens største fond. Og at det Oljefondet gjør både i valg av regioner og land, men også våre etiske standarder, påvirker investeringsklimaet i verden. Soros var veldig oppmerksom på det, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Under forrige møte med Giske la Soros heller ikke skjul på at han var nysgjerrig på Statens pensjonsfond utland, populært kalt Oljefondet.

Konferansen i Oslo er en arena for å diskutere Statens eierrolle. Staten er storeier i Statoil og en rekke andre selskaper - både på og utenfor børs.

Rundt 200 næringslivstopper er invitert til konferansen.

Les også: George Soros gir Norge råd


<b>Giske med nytt angrep på formuesskatten</b>

<b>Sveriges finansminister takker Norge for formuesskatten</b>

Giske står fast på skatteforslag


<b>- Mange får formuesskatt for første gang</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.