Igjen står Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe på hver sin side i en sentral konflikt i Senterpartiet, skriver Dagens Næringsliv i morgendagens avis, lørdag.

Les også: Toppe mener Borten Moe har lammet Sp

I et intervju med Dagens Næringsliv i går, torsdag, advarte nestleder i Sp, Ola Borten Moe, partiet mot å vedta en foreslått programformulering som tok til orde for å begrense arbeidsinnvandringen til Norge.

På partiets landsmøte, som pågår nå, blir det kamp til siste stemme for eller imot forslaget, skriver DN.

Arbeidsinnvandringen splitter både partiledelsen, fylkene og Senterungdommen. Mange i Sp støtter Borten Moe og flertallet i sentralstyrets ønske om å stryke det opprinnelige forslaget til formuleringer i partiprogrammet.

Men det gjør ikke partilederen, Liv Signe Navarsete.

- Kan ikke gi alle arbeid
Til Dagens Næringsliv, sier hun at hun nå har bestemt seg for å tone flagg mot standpunktet til Borten Moe. Mens han ser på den rekordhøye arbeidsinnvandringen både som en inspirasjon og nødvendighet for videre vekst i Norge, er Navarsete opptatt av problemene innvandringen skaper.

– Vi har 15 millioner arbeidsledige i Europa og vi greier vel ikke å gi alle de arbeid uansett, sier Navarsete til DN.

På Sp-landsmøtet i ettermiddag, var det fortsatt helt uklart hvem av de to frontfigurene som vil gå seirende ut i striden.

Les hele saken i Dagens Næringsliv i morgen, lørdag - der Navarsetes statssekretær Anne Beathe K. Tvinnereim forklarer hvorfor hun tror Borten Moe vil tape denne saken uansett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: «Fuck Oslo»