Tre dager i uken rykker to team fra Namsfogden ut til adresser i Oslo med rett til utkastelse eller med krav om inndragning av løsøre som for eksempel biler.

- Vi ser en jevn økning av kredittkortgjeld, og det skyldes nok tilgjengeligheten av kreditt, sier rådgiver Matti Lillebø hos Namsfogden i Oslo til Dagens Næringsliv.

Utkastelsesoppdragene kan til tider være både truende og skremmende.

- En kollega ble jaget med kniv, men det er sjelden, sier rådgiver Anne Helene Moen.

Selv er Lillebø blitt truet med både knyttneveslag og knivstikk.

Namsfogdens utsendte er alltid iført skudd- og knivsikre vester og har gjennomgått sikkerhetskurs. I Oslo er det alltid to jurister per oppdrag, og de rullerer på hvem som leder oppdraget, mens den andre observerer i bakgrunnen.

- Det viktigste er å være rolig og møte folk med respekt, sier Moen.

Hun legger til at de fleste forstår at Namsfogdens utsendte bare er mellommenn. Er det antydninger til voldelige personer, så trekker Namsfogdens jurister seg helt tilbake og lar politiet ta over.

Les hele saken i Dagens Næringsliv torsdag.

Les flere saker på DN.no: Nå bremser han seddelpressen

Her er de råeste aksjefondene

- Jeg er ikke engang inne og ser på kursen daglig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.