Statsminister Erna Solberg mener utenforstående som hører diskusjonen i regjeringen, vil ha problemer med å skille Frp-erne fra høyrefolkene.

- Det går veldig bra. Hvis folk hadde kommet inn på en regjeringskonferanse er jeg ikke sikker på om de ville visst hvem som var Frp-ere og hvem som var Høyrefolk, sier Erna Solberg i et oppsummerende juleintervju med Dagens Næringsliv tirsdag.

Hun mener de som var skeptiske til hvordan Frp ville fungere i regjering har tatt feil.

- Ja. Frp fungerer helt fint i regjering Vi samarbeider godt med dem og de er dyktige statsråder og flinke statssekretærer, sier Solberg.

Kun én gang
Ulike koalisjonsregjeringer i Norge har brukt ordningen med underutvalg hyppig for å løse konfliktsaker og gjøre regjeringens viktigste prioriteringer.

I Solberg-regjeringen består underutvalget av statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og samordning- og europaminister Vidar Helgesen (H). I motsetning til den rødgrønne regjeringen, er dette utvalget nesten aldri brukt.

- Vi har brukt underutvalget én gang, og det var under budsjettbehandlingen. Da handlet det egentlig om å sortere bunken av prioriteringer. Det er viktig når vi har en finansminister som er partileder, fordi det kan være vanskelig å besvare partispørsmålene og samtidig ivareta balansen i regjeringen, sier Erna Solberg til DN.

- Viktig
Statsministeren forteller at hun møter finansminister Siv Jensen i forkant av de ukentlige regjeringskonferansene, men at sakene ikke er avgjort før de havner på bordet som samler alle statsrådene.

– Dere har tydeligvis ikke samme behov for samordning som tidligere koalisjonsregjeringer?

– Nei, så langt har vi ikke det. Jeg mener at det er viktig at hele regjeringen fungerer best mulig som kollegium. Særlig i begynnelsen av en regjering, er det viktig at sakene ofte forankres blant alle. Alle bør være delaktig i hvordan en regjering skal utvikle sakene. Jeg registrerer at på regjeringskonferansene våre er det mange statsråder som deltar i debatter på områder som ikke er deres primære, men de forvalter sin politiske interesse gjennom å diskutere. Det synes jeg er viktig, sier Solberg til DN.

Les hele saken i Dagens Næringsliv på papir, i e-avisen eller på nettbrett tirsdag 24. desember.

Les også på DN.no i dag:
Frykter norsk gjeldsregister
Høring om innføring av jul
- Mye av det ledelsen hadde sagt var preget av stor kreativitet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.