Fire menn og en kvinne er i Oslo tingrett dømt til mellom fire og ti års fengsel for å ha svindlet Nordea for nærmere 90 millioner kroner.

Tre av mennene er også dømt etter straffelovens paragraf 60a, ofte kjent som mafiaparagrafen, om organisert kriminell virksomhet. De må også betale erstatning på 62,4 millioner kroner etter å ha tappet en kvinnes konto i banken for tosifrede millionbeløp ved flere anledninger.

Det var 65 år gamle Randi Nilsen som fikk tappet bankkontoen sin. Hun er enken etter Walter Nilsen som bygde opp igjen boligbyggingsselskapet Block Watne på 1990-tallet.

En av de dømte, som er ansatt i banken, ga en av de medskyldige fullmakt til å disponere kontoen til en uvitende kvinne. Etter at kontoen ble tappet for penger, ble store beløp overført til blant annet Dubai i De forente arabiske emirater. Til sammen forsvant 89,2 millioner kroner fra den norske kontoen.

Banken klarte å få tilbakeført nesten 27 millioner, mens de øvrige beløpene danner grunnlag for erstatningsansvaret. (©NTB)

Les også: Block Watne-enke fikk kontoen sin tappet for nesten 90 millioner

Skal ha bedratt Nordea for 90 millioner kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.