Boligprisene stiger mest i og ved de større byene i Norge.

Og helt øverst på veksttoppen har Sandnes passert nabo Stavanger, som de siste årene har ligget på topp, skriver Dagens Næringsliv.

DNs ekspertpanel mener boligprisene i Norge er altfor høye i forhold til hva de burde være, men spår likevel kraftig vekst i prisene frem til og med 2013. Det ventes en gjennomsnittlig prisvekst i år på 9,4 prosent, 6,4 prosent neste år og 4,8 prosent i 2013.

Nettmøte om boligmarkedet i dag klokken 13!

Boligprisene er på sitt høyeste nivå noen sinne. Fortsetter prisoppgangen? Hva er sannsynligheten for en kraftig korreksjon? Send inn ditt spørsmål til DNs boligekspert om utviklingen i boligmarkedet her!


Sammen med Sandnes ligger bydelene Laksevåg og Fyllingsdalen i Bergen og bydelene Saupstad og Heimdal i Trondheim, alle med ti prosent prisvekst hittil i år, og prognoser for hele 2011 på henholdsvis 11-12 prosent (Sandnes), 12 % (Laksevåg og Fyllingsdalen) og 11 % (Saupstad og Heimdal).

Det viser prognoser meglerkjedene Eiendomsmegler 1 og DnB Nor Eiendom har utarbeidet for 53 områder over hele landet.

- Vi ser at urbaniseringen fortsetter ved at prisene øker mest i de store byene, sier Odd Nymark, administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 Oslo og Akershus, og talsperson for hele kjeden.

Ung befolkning
Sandnes har vært Norges raskest voksende by i en årrekke, og over 30 prosent av befolkningen er ifølge DN under 30 år.

Kommunen må i gjennomsnitt bygge en ny skole og flere nye barnehager hvert år for å holde tritt med utviklingen.

Ved nyttår bodde det 66.245 personer i Sandnes. Innbyggertallet er forventet å vokse til rundt 90.000 innen 2030.

- Man får mye mer bolig for pengene i Sandnes enn i Stavanger, og avstanden er svært kort, sier administrerende direktør Knut Sirevåg i EiendomsMegler 1 Rogaland til Dagens Næringsliv. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Stavanger er på 37.200 kroner mot 32.300 kroner i Sandnes.

Høyest prisvekst hittil i år:

Lavest prisstigning hittil i år har ifølge undersøkelsen Larvik med 4 %, og Tromsø, Moss, Hordaland utenom Bergen og Sarpsborg, alle med 5 %.

Kilde: DN/Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

* (gj.snitt hittil i år i forhold til gj. snitt ifjor)

Les også: Flere må regne med skatt på hytte og bolig

- Ingen tegn til boligboble



Gjensyn med tallet fra forrige boligkorreksjon

Tidfester boligpristoppen i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.