Mediekonsernet Schibsted selger Schibsted Forlag og ebokhandelen Ebok.no til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Vigmostad & Bjørke kjøpte Eboks konkurrent Haugen Bok i 2012 og blir dermed en dominerende spiller på markedet for salg av ebøker og netthandel med fysiske bøker i Norge.

Schibsted gjennomfører et veritabelt garasjesalg denne våren.

Det digitale mediekonsernet har kvittet seg med en rekke papirbaserte virksomheter i løpet av kort tid:

Schibsted selger spansk virksomhet

Schibsted klar til å droppe gratisavis

Reduserer fra 100 til 30 i Svenska Dagbladet dnPlus  

- Vi er overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode langsiktige eiere for Schibsted Forlag og Ebok.no. Dette er en god vei fremover, sier konsernsjef i Schibsted Media Group Rolv Erik Ryssdal.

- Vi ser fram til å øke satsingen på underholdningslitteratur til glede for norske boklesere. Videre ønsker vi å forsterke satsingen på allmennlitteratur, hvor Schibsted Forlag og vårt allmennforlag Vigmostad & Bjørke har en sterk posisjon og et spennende grunnlag for videre vekst. Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no, og nå får vi også Norges største ebokhandel, sier forlegger Arno Vigmostad i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Les også: EU gransker Amazon

- Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no, og nå får vi også Norges største ebokhandel, sier bokhandler Arnstein Bjørke i Vigmostad & Bjørke.

Schibsted får en mindre regnskapsmessig gevinst. Partene er enige om ikke å offentliggjøre transaksjonens verdi. I 2014 hadde Schibsted Forlag og Ebok.no samlet driftsinntekter på rundt 190 millioner kroner et driftsresultat (EBITDA) på minus -14 millioner kroner.

Ferdige nå

-Vi ønsker å fokusere vår kjernevirksomhet fremover. Vi har jo vært gjennom en periode hvor vi har solgt unna ting som vi definerer som utenfor den kjernevirksomheten vi ønsker å fokusere på. Det foreligger nå ikke noen andre planer om å selge virksomheter, sier Berger til TDN Finans.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Slik får de deg til å klikke

Virkeligheten for absurd for tv-drama  

Se og Hør og Dagbladet er lik sant dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.