Hemen Holding, som indirekte kontrolleres av styreleder John Fredriksen i Seadrill, har kjøpt to millioner aksjer i selskapet.

Det opplyses i en melding tirsdag, melder TDN Finans.

Etter kjøpet kontrollerer Fredriksen 115,1 millioner aksjer i Seadrill, tilsvarende 22,34 prosent. I tillegg har Hemen TRS-avtaler på 3,9 millioner aksjer i Seadrill, mens Famatown har kjøpsopsjoner på 2,023 millioner aksjer.

Seadrill er opp 1,97 prosent til 181,30 kroner tirsdag formiddag.

Ifølge Oslo Børs' handelssystem ble det krysset en post på to millioner aksjer til 179,17 kroner like før klokken 8.30 tirsdag.

Fredriksen betalte dermed 358 millioner kroner for aksjene.

Brudd med Fredriksen

I helgen ble det kjent at Fredriksen tidligere nære medarbeider Tor Olav Trøim, har trukket seg fra styrene i Marine Harvest, Seadrill og Archer. Dermed er Trøim ute av samtlige styreverv i selskaper dominert av John Fredriksen.

Det endelige bruddet kom etter at de to i sommer ble enige om en arbeidsfordeling der Trøim skulle slutte i Fredriksen-gruppen og konsentrere seg om styreverv i Seadrill og Golar LNG. Samtidig fikk Trøim aksjer for vel 1,6 milliarder kroner i de to selskapene.

Ifølge meldingen 28 juli mottok Trøim i forbindelse med denne avtalen to millioner aksjer i Seadrill fra Fredriksen-selskapene World Shipholding og Hemen Holding. Det er ikke kjent om det er disse aksjene som har vært gjenstand for dagens handel.

Les også:

Fra hyllest til brudd  

«Money talks, bullshit walks»

Brudd mellom Fredriksen og Trøim  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.