Saken er oppdatert.

Pensjonering av eldre skip, konvertering av de minst avanserte gjenstående innhentingsskipene til skytebåter og kansellering av de fleste tredjeparts-charterne: Slik reduseres WesternGeco-flåten fra 15 innhentingsskip og 8 skyteskip ved utgangen av 2013, til 9 innhentingsskip og 6 skyteskip innen utgangen av 2014.

Det fremgår av en SEC-filing fra Schlumberger tirsdag kveld.

Nedskrivningen på rundt 800 millioner dollar relaterer seg spesielt til de seks seismikkskipene som pensjoneres, som er av Explorer-klassen og ble kjøpt til en premie av Eastern Echo Holdings i 2007. Nedskrivningen vil imidlertid ikke ha noen vesentlig kontanteffekt i kvartalet, ifølge selskapet.

Schlumberger reduserer driftskostnadene sine gjennom pensjoneringen, og opplyser at beslutningen er tatt på grunn av forventninger om lavere leteinvesteringer fra oljeselskapene.

Schlumbergers sa driftsdirektør Patrick Schorn på en energikonferanse i New York tirsdag at selskapet er i prosess med å gjøre nedbemanninger, som vil føre til engangspost estimert til 200 millioner dollar i fjerde kvartal.

På grunn av de lavere råvareprisene og det sterke kostnadsfokuset blant oljeselskapene, som har ført til lavere visibilitet fremover, venter Schlumberger at salg av produkter, programvare og multiklientdata vil være lavere ved utgangen av året enn tidligere kommunisert.

Delvis på grunn av dette ventes Schlumbergers driftsinntekter i fjerde kvartal å komme inn flatt i forhold til foregående kvartal.

Les også:
USA i dag: EU anklager USA for avtalebrudd
Disse får en skattelette på en tusenlapp i måneden
Asia i dag: Børsrally underveis i Asia – skimter fordobling i Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.