Johannes Lunde (42) styrte for få måneder siden et enormt konglomerat av selskaper innen transport, eiendom og salg av båter, før hele imperiet kollapset i en av Norgeshistoriens største konkurser.

Nå har han solgt luksusleilighet med tap i et forsøk på å unngå personlig konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

42-åringen kjøpte leiligheten på Frogner i Oslo for 8,8 millioner for boligen i august ifjor, men hastesolgte den i slutten av februar for 6,95 millioner kroner, ifølge eiendomsregisteret. Storebrand Bank hadde pant i leiligheten på ti millioner kroner. Pantet er nå slettet.

Lunde forsøker også å selge en flunkende ny leilighet i Mandelieu-la-Napoule ved Cannes i Frankrike med prisantydning 6,9 millioner kroner.

Konkurs på vent
Santander Consumer Bank har begjært Lunde personlig konkurs på grunn av et privat lån på litt over én million kroner de mener Lunde har misligholdt.

Begjæringen skulle etter planen behandles i Stavanger tingrett i dag, men det var ifølge DN igår hektisk aktivitet for å få saken utsatt.

Og ved 15-tiden igår opplyste tingretten at saken er utsatt til en dag i neste uke.

Det er imidlertid ikke bare kreditorene i Lunde-boet som er utålmodige. DN fortalte i går at politiet i Stavanger har fått to anmeldelser relatert til Lunde-kollapsen. Politiet har foreløpig ikke startet etterforskning.

Les også: Høye krav og små verdier i Lunde-konkursen

<b>Johannes Lunde investerer videre</b>

<b>Johannes Lunde vil ikke skylde på noen</b>

<b>Enorm pengeflyt i Johs. Lunde-selskapene</b>


<b>Nettpoker, luksusyachter og dyre biler</b>

<b>Til Syden etter kollaps</b>

Krever Lunde-verdier tilbake


<b>Lunde shoppet luksusboliger før konkursen</b>

Krever Lunde-verdier tilbake

<b>Lundes privatboliger pantsatt for 100 millioner</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.