Mandag var det skiftesamling i konkursboet til tidligere SEB Enskilda-sjef Bjørn Sellæg, som nylig ble slått personlig konkurs.

De foreløpig kravene er hittil på over 51 millioner kroner, men kravene kan komme opp i nærmere 90 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi selger nå det som er lett tilgjengelig av verdiene til Sellæg, og her har han vært veldig imøtekommende, sier bostyrer Erling Opdal i Ræder.

Selger Porsche-tak
Blant tingene som skal selges er to utstoppede dyr, en bjørn og en gaupe.

Ifølge Sellæg ble dyrene i sin tid kjøpt inn via nettstedet Finn.no for at hans tre barn skulle ha noe å klatre i. Verdien av dyrene er usikker.

Det er ifølge bostyrer innledet et samarbeid med auksjonshuset Blomqvist. Også et stort maleri av kunstneren Ulf Nilsen blir solgt. Prisen anslås å være mellom 50.000–70.000 kroner.

I tillegg blir Sellægs Steinway & Sons-flygel, til en antatt verdi på over 300.000 kroner, lagt ut for salg.

Også taket til en Porsche 911, som Sellæg fikk frastjålet i Frankrike, er blant tingene som skal selges til høystbydende.

Anket
Sellæg selv bestrider grunnlaget for sin konkurs og har anket avgjørelsen.

Sellæg mener er han har en samlet gjeld på 15 millioner kroner. Investoren anslår at han eier aksjer i et gjødselprosjekt til en samlet verdi av over 130 millioner kroner. Bostyrer Erling Opdal sier til DN at de er usikre på om verdien er større enn seks millioner kroner, som aksjene er pantsatt for.

Sellæg har ifølge innberetningen måttet selge kunst regelmessig den siste tiden for å skaffe penger.

Investoren har de siste årene leid bolig på Frogner i Oslo for 55.000 kroner måneden. Utleier er Selvaag Gruppen. De siste månedene har ikke Sellæg greid å betale husleien og han er nå på flyttefot. Også hushjelpen, som investoren har hatt på heltid, har fått oppsigelse.

Les også: - Blir jeg slått konkurs, er det som å kutte av meg begge beina


<b>Krever 60 mill. av Sellæg </b>

<b>Sellæg og SEB tapte blankt mot Ditlevsen</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.