- Det tror jeg må sies være forholdsvis store krav. Det er ikke mange privatpersoner som har anmeldte krav mot seg i den størrelsesorden, sier advokat Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder til DN.no. Han er oppnevnt som bostyrer i konkursboet mot den tidligere derivatsjefen i meglerhuset SEB Enskilda.

4. januar i år ble det åpnet konkurs mot Bjørn Sellæg privat. Sellægs bankforbindelse Storebrand Bank mener den har nærmere ti millioner kroner tilgode for et uoppgjort lån, samt at Sellæg heller ikke har betalt renter for lånet i lang tid. Dette gjorde at banken valgte å begjære Sellæg konkurs. I forkant hadde banken tvangssolgt Sellægs hytte på Hafjell uten at oppgjøret derfra var nok til å dekke kravene deres.

60 til 65 millioner
- Kravene så langt er er på 60 til 65 millioner kroner, sier bostyrer Opdal og presiserer at foreløpig ikke tatt stilling til dem.

Måtte selge huset
Bostyrer i konkursboet jobber med å få stadfestet hva som finnes av aktiva i boet. Sellæg bodde tidligere staselig i en villa i Eilert Sundts gate på Frogner da kravene og rettssakene mot han tårnet seg opp. Den ble solgt til Rema-sjef Ole Robert Reitan for 39,5 millioner kroner.

Les også: Saksøkes for 8 mill.: Ole Robert Reitan nekter å betale for oppussing

Nå leier den tidligere finanstoppen en annen bolig på Frogner.

Sellæg eier en eiendom i Spania der hans foreldre har borett. I tillegg skal det være diverse verdier av mindre verdi, opplyser bostyreren.

- Hovedaktiva i boet er aksjer i unoterte selskaper. Verdien på unoterte aksjer er ikke noe du finner ut på dagen, så dette tar litt tid å få klartlagt. Vi prøver å få klarlagt omsetningensverdien på disse og håper å ha en oppfatning av det til neste skiftesamling, sier Opdal med referanse til rettsmøtet i konkursboet 21. januar.

Vil anke konkursen
Samme dag som konkursskjennelsen falt sa Sellæg at han kom til anke konkursåpningen inn for lagmannsretten. Ankefristen er på fire uker. Det betyr at den tidligere milliongasjerte meglertoppen nå har snaut tre uker på å levere inn anken.

Parallelt med dette jobber bostyret med å få oversikt over krav og aktiva i boet, uavhengig av om konkursskjennelsen er rettskraftig.

- Hvis Sellæg anker må lagmannsretten vurdere anken. I mellomtiden er boet tatt under behandling. Men vi må ta hensyn til at anken kan føre frem, fortsetter Opdal.

- Han mener selv han er god for rundt 120 millioner kroner, sier bostyreren.

Kjempekrav fra kemneren
Etter at konkursen ble åpnet har han blant annet mottatt et krav på 41 millioner kroner fra kemneren.

- Dette er et krav Sellæg bestrider, forklarer Opdal. Sellæg mener kravet skyldes straffesaken mot ham, basert på en dom som ikke er rettskraftig.

Les også: Dømt for grov utroskap og skattejuks for 54 millioner

Sellæg ble i april 2012 dømt til 5,5 års fengsel for skatteunndragelser på 54 millioner kroner. Han er også dømt - sammen med sin tidligere arbeidsgiver - til å betale 18 millioner kroner til sin tidligere kunde Lars Ditlevsen. Begge disse sakene er anket.

Les også: Sellæg og SEB tapte blankt mot Ditlevsen

<b>- Blir jeg slått konkurs, er det som å kutte av meg begge beina</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.