Sevan Marine er i dialog med en industriaktør som kan være interessert i å kjøpe ett eller flere av Sevan Marines fartøyer, ifølge styreleder Jens Ulltveit-Moe, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har en konstruktiv og god dialog med en industriell kjøper vedrørende en del av aktivumene. Et fremtidig samarbeide med denne aktøren er også aktuelt, sier Ulltveit-Moe til DN

Han sier et slikt industrielt samarbeid i tiden fremover vil være vesentlig mer verdifullt for Sevan enn å ha en ren finansiell eier, slik selskapet har nå.

Selv kjøpte Ulltveit Moe seks prosent av selskapet da kursen hadde falt til bunnivå på forsommeren i år. Alle de andre aksjonærene som eier over en prosent av selskapet er finansaktører.

- Forbereder eventuelt oppbud
Kriserammede Sevan har vært i harde forhandlinger med selskapets obligasjonseiere i flere måneder. Sevan skylder obligasjonseierne rundt 4,2 milliarder kroner, men selskapet makter ikke å betjene lånene.

Handelen i Sevan-aksjen ble igår stanset på Oslo Børs etter ønske fra selskapet selv.

Innen klokken ni i dag må det ligge en løsning på bordet, ifølge Ulltveit-Moe.

– Det er tidsplanen. Nå forbereder vi oss på et eventuelt oppbud i morgen. Men jeg har et godt håp om å unngå det. Nå har alvoret gått opp for alle aktørene. Det er helt på tampen at det skjer. Jeg må si at responsen fra obligasjonseierne i går og i dag har vært positiv, sier han til DN.

Obligasjonseiernes forhandlingsleder, Paul Leand, tror også partene kommer frem til en løsning slik at Sevan ikke går dukken.

Les også: D-dag for Sevan

<b>Sevan-sjefen tror på løsning i siste time</b>

<b>- Fullt kaos i Sevan</b>

<b>Gir Sevan 2 måneders pusterom</b>

<b>Ny kostnadsbombe fra Sevan Marine</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.