Nestleder i Telenor-styret Frank Dangeard måtte torsdag ettermiddag inn på teppet hos næringsminister Monica Mæland (H).

Bakgrunnen var at Mæland ville ha en redegjørelse om hva som skjedde i kulissene da Sigve Brekke fikk toppjobben tidligere i år.

Dangeard var i Næringsdepartementets lokaler i mindre enn en time. Han avviste de fleste spørsmål om den lange rekken med kritikk som har haglet mot teleselskapet siden styreleder Svein Aaser fikk sparken 30. oktober.

En god prosess

- Jeg kan bare kommentere på møtet vi har hatt ministeren, sa Dangeard etter møtet.

- Hun hadde spørsmål om rekrutteringsprosessen, og det var en god prosess, sier Dangeard.

- Er du fornøyd med prosessen?

- Styret har gitt sin uttalelse i en pressemelding, der vi sa at det var en god og ryddig prosess, sier Dangeard.

I denne pressemeldingen het det blant annet at «ansettelsen av Sigve Brekke som konsernsjef i Telenor ble gjennomført på en forsvarlig måte basert på internasjonal beste praksis. Den beste kandidaten fikk jobben etter at kandidater av begge kjønn ble grundig vurdert».

- Hvordan vil du beskrive situasjonen Telenor er kommet i?

- Jeg vil kun kommentere på møtet i dag.

- Har dagens styre støtte fra ministeren?

- Jeg ønsker ikke kommentere mer.

 

Informasjonsavdelingen i departementet opplyste til DN etter møtet at Mæland ikke ville gi kommentarer til møtet.

Svendsen taus

VG skrev denne uken at ingen av de mest aktuelle kvinnelige kandidatene med Telenor-erfaring var inne til jobbintervju i sluttprosessen. At kvinner ikke var blant de reelle kandidatene har både Telenor og Aaser i etterkant avvist.

I en kronikk i DNs onsdagsutgave skrev Aaser at begge kjønn var med i det han kaller sluttrunden.

«En kvinnelig kandidat som jeg selv hadde insistert på at måtte vurderes, ble intervjuet i fellesmøte med rekrutteringsbyrå og styreutvalg», skriver Aaser i kronikken.

Ifølge DNs kilder er kvinnen Aaser sikter til Telenors Norge-direktør Berit Svendsen. Den erfarne Telenor-toppen skal ha vært med på én samtale og to intervjuer. På dette tidspunktet var Svendsen en av seks kandidater til jobben. DN får opplyst fra informerte kilder at Berit Svendsen røk ut i «semifinalen», før intervjuene med et samlet styre.

– Det blir ikke riktig av meg å kommentere dette nå, skriver Svendsen i en sms.

 

Les også:

Krever ny Telenor-styreleder innen uken er omme  

Én av 55 Telenor-sjefer var en kvinne

Slår tilbake mot «kampanjer» dnPlus  

 

Se Lysshowet på familien Mæhlums julehus på DNtv:

Se lysshowet på familien Mæhlums julehus
I et tettbygd strøk i Sandvika har familien Mæhlum et hus som skiller seg ut. Ikke bare har de lyssatt huset med 13 000 lysdioder. Hver dag klokken 18 og 20 starter et lysshow med musikk som vekker oppsikt i nabolaget.
02:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.