I en kommentar publisert av Aftenposten, skriver fagdirektør Varog Kervarec i Inside Telecom at bare én av 55 Telenor-sjefer i utlandet var kvinner.

«Hun heter Kaaren Hilsen, og fikk gleden av å lede Telenors aller minste utenlandssatsing, Montenegro, i ett års tid fra 2011», skriver Kervarec.

Kaaren Hilsen er den eneste kvinnen som har ledet én av Telenors utenlandssatsininger, ifølge en undersøkelse gjennomført av Inside Telecom. FOTO: PRESSEFOTO
Kaaren Hilsen er den eneste kvinnen som har ledet én av Telenors utenlandssatsininger, ifølge en undersøkelse gjennomført av Inside Telecom. FOTO: PRESSEFOTO

Funnet er avdekket gjennom en undersøkelse gjennomført av Inside Telecom i oktober, hvor målet var å finne ut hvor mange sjefer Telenors utenlandske mobilselskaper har hatt fra starten av og frem til i dag.

Dermed er den totale, historiske kvinneandelen i Telenor på 1,8 prosent, oppsummerer Kervarec.

Ble ikke intervjuet

Tirsdag meldte VG at ingen av de tre kvinnene i Telenor-ledelsen var blitt innkalt på intervju da stillingen som konsernsjef skulle fylles, og hevdet at «departementet både før, under og etter ansettelsen mistenkte at beslutningen om ny konsernsjef var avgjort på forhånd».

Dette avviste Telenor i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

«Disse påstandene er feilaktige og misledende», het det i meldingen fra Telenor.

Videre skriev selskapet at «ansettelsen av Sigve Brekke som konsernsjef i Telenor ble gjennomført på en forsvarlig måte basert på internasjonal beste praksis. Den beste kandidaten fikk jobben etter at kandidater av begge kjønn ble grundig vurdert».

Innkalt på teppet

Den forklaringen kan det imidlertid se ut som om næringsminister Monica Mæland (H) ikke kjøper.

Hun har nå bedt fungerende styreleder Frank Dangeard i Telenor om en redegjørelse for hva som skjedde med kjønnsfordelingen i sluttrunden i ansettelsen av ny konsernsjef.

– Det er alvorlig hvis det viser seg at ingen kvinner var med i sluttrunden av prosessen fram mot å finne ny konsernsjef, uttalte statsråden til NTB tirsdag.

I en kommentar i DN fastholder Telenors tidligere styreleder Svein Aaser at han sterkt vurderte en kvinne til jobben som Telenor-sjef.

«En kvinnelig kandidat, som jeg selv hadde insistert på at måtte vurderes, ble intervjuet i fellesmøte med rekrutteringsbyrå og styreutvalg», skriver Aaser i DN-innlegget.

 

Les også: - Innholdet kan være noe annet

- Det er en betydelig svekkelse i antall «big spenders»

Uber-sjåfør frifunnet i Oslo tingrett

 

Se også:

Britene gleder seg over billige, norske juletrær:

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.