Boblenytt til sommeren

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er flere strålende champagnekjøp blant nyhetene på Polet fredag morgen.

Skal man kjøpe champagne for lagring, er det to årganger som er verdt å merke seg blant nyhetene: 2008 og 2010. Begge er kjølige og klassiske år som gir den ekstra nerven og friskheten til champagnen, som må til for at den skal kunne utvikle seg i kjelleren.

I tillegg lanserer Jaquesson en strålende modnere utgave fra 2005. Den koster en del, og det finnes knapt en kasse tilgjengelig, men den har en unik finesse, og er perfekt å nyte nå i tillegg til at den kan lagres i ytterlige år.

Blant de rimelige champagnene gir både Pitois og Hebrart mye bobler for pengene med sine ferskeste flasker. Det samme gjør britiske Gusbourne, som er på det norske markedet for første gang.

Les anmeldelse av 575 nyheter til i morgen her

Tre favoritter blant de musserende nyhetene fredag:(Vilkår)

92

Navn: Roederer Brut Rosé 2010

Produsent: Louis Roederer , Champagne , Frankrike

Pris: 629,90 Varenummer: 5109801 Bestillingsutvalget; Uavhengig sortiment, Importør: Strøm AS

Noe lukket på duft med hint av autolyse og røde epler. Rik og begynnende moden frukt på smak med en frisk syre og en lang tørr finish. Pen lengde. MB

91

Navn: Brut Millesime 2008

Produsent: Earl Champagne Benard-Louis , Champagne , Frankrike

Pris: 369,00 Varenummer: 7721301 Bestillingsutvalget; Uavhengig sortiment, Importør: Tramontane AS

Dufter av gjær og toast med hint av epler og sitrus. Frisk syre og en bløt lett mineralsk frukt med en tørr og lang utgang. Mye champagne for pengene. MB

88

Navn: Hebrart Selection Rosé 1.er Cru Brut

Produsent: Marc Hebrart , Champagne , Frankrike

Pris: 329,90 Varenummer: 9719101 Bestillingsutvalget; Uavhengig sortiment, Importør: B & R Wine AS

Dufter av blomster og fersken med hint av rips. Bløt og fersk frukt med en frisk syre og en fyldig tørr utgang. MB

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk