Meretes utvalgte: perfekt chablis til skalldyr

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Liker du chablis, må du kjøpe nå.

Det blir mindre og mindre chablis på grunn av to årganger på rad med mye høstfrost. 2015 er et varmt år. Mens mange har laget lett korpulente og modne viner dette året, klarer Lilian Duplessis å håndtere den rike frukten med en frisk og spenstig syre i tillegg til en klassisk mineralitet.
Vinserie: Meretes utvalgte
Petit chablis er den rimeligste vinen som kommer fra den kjente vinlandsbyen. Druene vokser på kalkjord i bestemte og ofte høytliggende vinmarker som innehar klassifikasjonen petit chablis, om ikke vinbonden har noen druer fra «bedre» vinmarker som han ønsker å deklassifisere. Fordelen med petit chablis er at de generelt modner tidligere og koster mindre. Sånn sett er denne et superkjøp til skalldyrretter, for skalldyr smaker tross alt best om høsten og vinteren. (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk