Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Salget av gin i Norge øker jevnt, og de siste årene har også den rosa varianten blitt stadig mer populær. Fra venstre: Harahorn Gin fra Det Norske Brenneri, Attåt fra Gardsbrenneriet og italienske Malfy Gin Rosa.

Salget av gin i Norge øker jevnt, og de siste årene har også den rosa varianten blitt stadig mer populær. Fra venstre: Harahorn Gin fra Det Norske Brenneri, Attåt fra Gardsbrenneriet og italienske Malfy Gin Rosa.

Rosa gin er trendy

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Salget av gin har økt jevnt de siste årene. Nå skal den være rosa.

– Vi liker å være med på trender, samtidig er vi opptatt av å være litt annerledes og nyskapende, sier Jann Vestby, som driver Gardsbrenneriet i Nordfjord.

I januar lanserer de sin Attåt Pink Gin i testutvalget til Vinmonopolet. Der har den selskap av to andre rosa gin fra Det Norske Brenneri og italienske Malfy Gin.

– Vi vil gi folk nye opplevelser, og har beholdt syrligheten fra bringebærene i ginen, sier Vestby.

– Syrenivået i bærene er karakteristisk for området her i Nordfjord, på grunn av klimaet. Vi er opptatt av at produktene har smak av regionen.

Lokale ingredienser

Salget av gin i Norge øker jevnt, og de siste årene har også den rosa varianten blitt stadig mer populær. Pink gin er en mer fruktig, bærpreget variant av gin, som er alt fra relativt søtlig til helt tørr. Som for vanlig gin, er regelen at det må være tilsatt enebær – utover det, er det kun kreativiteten som setter grenser.

Blant håndverksdestillerier er det blitt en trend å benytte lokale bær og urter, noe de også gjør hos Det Norske Brenneri.

– Grunnoppskriften er som for den originale Harahorn Gin, med noen justeringer, forteller Odd Johan Nelvik hos Det Norske Brenneri.

– Vi har tilsatt bringebær fra Lærdal og Søgne, og justert alkoholen ned til 40 prosent. Vi ser at det er en økning i salget av rosa gin, og kanskje er det fordi frukt og bær er tiltalende, i tillegg til at det ser lekkert ut i glasset.

Pink Gin lansert i testutvalget i januar:

86

Navn: Attåt Pink Gin

Produsent: Gardsbrenneriet AS , Vestland , Norge

Pris: 419,90 Varenummer: 10905402 Bestillingsutvalget, Importør: Gardsbrenneriet AS

Mild duft av bær og krydder. Bløt og lett smak med preg av røde bær. Tørr utgang. TW

86

Navn: Harahorn Pink Gin

Produsent: Det Norske Brenneri , Agder , Norge

Pris: 399,90 Varenummer: 12369002 Bestillingsutvalget, Importør: Det Norske Brenneri AS

Krydret og bærpreget duft med einer og bringebær. Noe sitrus. Bløt og krydret smak med bringebærpreget ettersmak. TW

85

Navn: Malfy Gin Rosa

Produsent: Torino Dist. , Italia

Pris: 499,90 Varenummer: 10211501 Bestillingsutvalget, Importør: Premium Brands Norway AS

Aromatisk duft med preg av grapefrukt. Noe krydder. Bløt, fruktdrevet smak med preg av grapefrukt og krydder. Lang, litt varm ettersmak. Brukes i drink. TW

Andre brennevinsnyheter i basis, parti og testutvalget:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.