Blærete. Hellstrøm Sommer er en ulagret akevitt destillert i Grimstad på lokale planter og blæretang.

Blærete. Hellstrøm Sommer er en ulagret akevitt destillert i Grimstad på lokale planter og blæretang.

Anerkjent illustratør bak etiketten på Hellstrøms nye akevitt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kaja Kirsebom publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

– De ville at den skulle være mystisk, litt hulder- og bålaktig, sier illustratør Bendik Kaltenborn.

Han står bak etikettillustrasjonen til Hellstrøms nyeste akevitt, Hellstrøm Sommer. Kaltenborns illustrasjoner figurer jevnlig i ukemagasinet The New Yorker, og han har bemerket seg som illustratøren bak musiker Todd Terjes grafiske uttrykk. Oppdraget kom fra vinimportøren Moestue Grape Selections, som i samarbeid med designduoen OlssønBarbieri, ønsket seg en illustrasjon inspirert av midtsommernatten.

– Jeg har jobbet med silke­trykk før, men aldri med glass som materiale. Trykket er laget i fem farger som går rundt hele flasken.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Den grønne flasken er alt blitt smykket med gull for best emballasje­design i Visuelt, Grafills kåring for visuell kommunikasjon.

– Jeg hentet inspirasjon fra Nikolai Astrups «Jonsokbål» og Theodor Kittelsens høystakker som ligner troll- og menneskeskikkelser, sier Kaltenborn.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner