Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hellstrøm håver inn

Tekst
Mot slutten av året lanserer Eyvind Hellstrøm nok et produkt - en alkoholdig julegløgg som skal selges på polet. Foto: Thomas T. Kleiven

Mot slutten av året lanserer Eyvind Hellstrøm nok et produkt - en alkoholdig julegløgg som skal selges på polet. Foto: Thomas T. Kleiven

Tidligere Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm (65) tjener millioner på varemerket sitt. Noen ny restaurant blir det ikke.

- Eyvind er "on a misson”, og mottoet er at ”Folk fortjener bedre”. Dette ligger i bunn for alt vi gjør, og vi har ikke så mange samarbeidsavtaler. Men de vi inngår er store og strategiske, og med partnere som vi har tro på, forteller Eyvind Hellstrøms manager Atle Skageng, som også er medeier i Hellstrøm Holding as.

De to siste årene har duoen tatt ut tilsammen 7,5 millioner kroner i utbytte fra holdingselskapet. Eyvind Hellstrøm sluttet som sjef for gourmetrestauranten Bagatelle etter uoverensstemmelser med eieren, milliardær Christen Sveaas oppunder juletider i 2009, og har deretter tjent millioner på varemerket sitt.

- Vi er godt fornøyd med resultatet i Hellstrøm Holding. Det er lave kostnader med kun han og meg ansatt, men vi har brukt en del midler på å bygge opp nettsiden, kommenterer manager Skageng.

Eyvind Hellstrøm begynte som programleder på TV 3 i 2008, og har deretter fortsatt karrieren som ryddegutt på tv. I en årrekke har 65-åringen utgitt bøker, og senere i høst lanseres kokeboken ”Duft av jul”. Dessuten samarbeider Hellstrøm med Jernia om alt fra griller, panner og kniver i tillegg til å selge viner gjennom Moestue Grape Selection og sin egen ferdigmat.   

- Vi har klart å skape en hyggelig forretning. På området mat har vi kommet kortest da Eyvinds krav til kvalitetssikring av produsenter og hele verdikjeden er meget streng. "If you can’t join them, beat them” er strategien bak ferdigmatproduktene, som Eyvind har utviklet fra bunnen av over halvannet år sammen med det franske matselskapet Fleury Michon.

I løpet av denne måneden øker antall serveringsklare varmretter med Hellstrøms navn på fra tre til ni, og disse blir å finne i vel 1000 dagligvarebutikker. Mot slutten av året lanserer Eyvind Hellstrøm dessuten en alkoholdig julegløgg som skal selges på polet.

Restaurantlivet er imidlertid forbi for den 65-årige mesterkokken.

- Noen ny restaurant blir det ikke, det blir ingen ny Bagatelle for å si det slik, sier Eyvind Hellstrøms manager Atle Skageng.

Hellstrøm Holding

Årsresultat(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Millioner kroner20132012Endring
Driftsinntekter6,68,2- 19,2 %
Driftsresultat3,96,7- 41,2 %
Resultat før skatt4,86,7- 28,2 %