Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Maaemo 64. beste restaurant i verden

Tekst
UTSIKTER TIL BJØRVIKA. Med to Michelinstjerner er Maaemo en magnet for norske og utenlandske gourmeter.
             
             Foto:

UTSIKTER TIL BJØRVIKA. Med to Michelinstjerner er Maaemo en magnet for norske og utenlandske gourmeter. Foto:

Norske Maaemo klatrer 15 plasser opp på årets liste over verdens beste restauranter.

- Er det sant? sier Esben Holmboe Bang på telefonen da han får vite at restauranten han driver i år har klatret fra 79. til 64. plass på britiske Restaurant Magazines kåring over verdens 100 beste restauranter i 2015. Listen er ved siden av Michelinguiden kanskje den mest prestisjefylte restaurantkåringen i verden.

- Det er jo fantastisk! Verden er et stort sted, og å få bli med som den 64. beste restaurant i hele verden er et kjempeskulderklapp til de som legger ned masse energi i restauranten.

Maaemo er dermed i selskap med danske Geranium som havnet på 51. plass og Amass på 66. plass. Svenske Esperando havnet på 97. plass.

Listen over de 50 restaurantene nederst på listen ble offentliggjort i dag. De 50 beste kåres først i neste uke. Spørsmålet er om Noma beholder førsteplassen på listen som den danske restauranten gjenerobret ifjor.

- Jeg håper og tror Noma beholder den, sier Holmboe Bang, som kan notere seg at Maaemo i år har klatret oppover på flere lister over klodens beste restauranter. På den brukergenererte Opinionated about Dining-listen over verdens 100 beste spisesteder havnet Maaemo på 32. plass da listen ble offentliggjort denne måneden. Juryen som deler ut The Nordic Prize  mener også at Maaemo er Nordens tredje beste restaurant i år, men Esben Holmboe Bang sier restauranten ikke tar seg noe særlig tid til feiring.

- Vi bare jobber på, sier han.

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.