Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Røros-yoghurt til folket

Tekst

Med ny yoghurt-kjele kan Røros-meieriet endelig selge yoghurten sin i husholdningsvennlige begere.

Smøret og melken fra det økologiske suksess-meieriet er nesten blitt allemannseie. Nå bringer Røros-meieriet sin øko-yoghurt ut til folket også, i 450ml-pakninger.

- Vi etterkommer et enormt kundekrav om norsk, økologisk yoghurt, sier meierisjef Trond V. Lund til Smak.

Hittil har yoghurten, som er laget på en oppskrift der meieriet blander yoghurtkultur med sin egen, tradisjonsrike tette-kultur, bare vært tilgjengelig i to-litersspann som hovedsakelig har gått til restaurantmarkedet.

- Men vi har fått en kjemperespons på yoghurten, folk har sagt at vi måtte komme med mindre begre, sier Lund.

Nå har meieriet utvidet kapasiteten med yoghurtkjele nummer to og kan fylle yoghurten på mindre begre enn før. Den første ladningen ble produsert mandag denne uken, og noe yoghurt er allerede på plass i lokale butikker. Yoghurten er ennå ikke formelt i nne i de store kjedenes systemer, men kommer til å bli til salgs i Coop-Midtnorge og Menys Ultra-butikker , samt lokalt i Røros-traktene i første omgang.

Hvis yoghurten faller like godt i smak hos folk som smøret og rømmen, kan meieribestyrer Lund berolige kundene om at yoghurten er laget på melk, ikke fløte, og dermed har en fettprosent som er mindre ødeleggende for livlinjen i store doser.

- Man kan jo bruke yoghurten til laks istedenfor rømme, sier Lund.

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.