Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Genial matchampagne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Halvtørr champagne er perfekt sammen med mat.

Før var champagnene mye søtere enn det de er i dag. På 1800-tallet hadde ofte en champagne 150 gram sukker, noe som gjorde den til en dessertvin med bobler. Ofte laget de egne cuvéer til de viktigste eksportmarkedene også. Goût anglais, som betyr «engelsk smak» hadde mellom 22 og 66 gram sukker, Goût américain hadde mellom 110 og 165 gram, mens Goût français hadde 165 til 200 gram. Og Goût russe mellom 200 og 300 gram.

Siden annen verdenskrig og frem til i dag har champagnen blitt tørrere og tørrere. Det er veldig få søte champagner igjen. Tradisjonsrike Pol Roger sin Rich er et av få unntak. Den er en Demi Sec, noe som betyr at den har mellom 32–50 gram sukker. Det gjør også at den passer til en rekke matretter som kan være utfordrende med en tørr versjon. For eksempel foie gras, paté, røkt, salt og spicy mat.

Den er laget av en blanding av pinot noir, pinot meunier og chardonnay fra 30 forskjellige cruer i Champagne, hvor 25 prosent er reserveviner som har ligget lenge i Pol Rogers syv kilometer med de dypeste kjellerne i Champagne. Totalt har Rich ligget sammen med bunnfallet i fire år før den blir degosjert.

90

Navn: Pol Roger Rich Demi Sec

Produsent: Pol Roger , Champagne , Frankrike

Pris: 559,00 Varenummer: 6688401 Bestillingsutvalget, Importør: Vinetum AS

Søte epler og søt gjærbakst på duft med innslag av autolyse. Sødmefull og rik frukt på smak med en balansert friskhet og lett tørr finish. Fyldig utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.