Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Test av påskeøl påsken 2020.

Test av påskeøl påsken 2020.

Påskeøltest: Lette, friske, leskende!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Seks fruktige øl som setter deg i påskestemning uansett hvor du er.

Om påsken kanskje blir litt annerledes i år er det i hvert fall noe som fortsatt er som det pleier. For nesten like tradisjonsrik som appelsin og Kvikk Lunsj i tursekken i påsken er den kalde ølen i solveggen etter turen.

Bryggeriene har brygget til påske, og seks friske og fruktige påskeøl har funnet veien til polhyllene.

Indiaølet er best

Helt til topps i testen går Kinn Påskeøl Engelsk Indiaøl, som er et flott påskeøl med masse deilig, frisk frukt på smak. Det er en IPA – det betyr at det er brukt mye humle i brygget, som gir de fine fruktige aromaene. Ølet kan gjerne nytes for seg selv i solen eller prøves til urtekrydrede kyllingretter.

Nøgne Ø ønsker oss God Påske med sin Golden Strong Ale. Det er også en aromatisk og fruktig øl med god konsentrasjon og fine toner av sitrus og krydder. Også denne kan fint nytes i solen, men den kan også med fordel prøves til noen gode, krydrede grillpølser.

Ettersom påskeøl ikke er en definert stil, finner vi både wit, blonde, saison, strong ale, Neipa og IPA i testen. Felles er den lette, fruktige og leskende stilen som vil gjøre like godt etter en lang skitur som etter en rusletur i solskinnet i nabolaget.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.