Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Brød og sirkus

Brødpudding med whiskysaus

Fra avfall til luksusdessert

Oppskrift på brødpudding med whiskysaus

-
+

Brødpudding

  • 1.00 l Tørt, fint brød i terninger, gjerne pølsebrød
  • 5.00 dl Melk
  • 180.00 g Sukker
  • 2.00 stk Egg
  • 1.00 ss Vaniljeekstrakt
  • 1.00 dl Rosiner

Whiskysaus

  • 75.00 g Smør
  • 1.50 dl Melis
  • 1.00 stk Egg
  • 2.00 ss Whisky (eller rom)

Med en boblende whiskysaus blir brødpuddingen verdig et middagsselskap

Brødpudding

  • Skjær brødet i terninger og bløtlegg det i melken i minst en time.
  • Pisk egg, sukker og vaniljeekstrakt lett sammen.
  • Bland brødet sammen med rosiner og eggeblandingen i en smurt, ildfast liten form.
  • Stek på 160 grader i 1 time.
  • Ta brødpuddingen ut av ovnen og la den eventuelt avkjøle seg inntil like før servering.

Whiskysaus

  • Pisk smør og melis godt sammen i en gryte på middels varme til smøret er smeltet og konsistensen er jevn.
  • Ta gryten av varmen, pisk sammen egget og rør det inn i smørblandingen.
  • Rør whisky eller rom inn i sausen og hell den over puddingen.
  • Sett puddingen inn i ovnen på grillfunksjon og stek til sausen bobler, ca. 5 minutter.