Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Kraftig fondant med marinerte hagtornbær

Blåmoden
Oppskrift på fondant med bær

Oppskrift på fondant med bær

-
+

Kraftig fondant

  • 140.00 g smør
  • 155.00 g mørk sjokolade, maks 60% kakao
  • 160.00 g sukker
  • 5.00 egg
  • 75.00 g hvetemel
  • 175.00 g kraftkar i store biter
  • Malte pistasjnøtter

Marinerte hagtornbær

  • sukker
  • vann
  • vaniljestang
  • friske hagtornbær
  • valnøtter
  • lys karamell

Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad. Rør egg og sukker til en glatt, men ikke luftig masse. Vend eggeblandingen og sjokoladeblandingen sammen og sikt i melet til slutt.

Vend inn osten i røren før du fyller engangsformer smurt med formfett eller penslet med mykt smør og drysset med malte pistasjnøtter. Fyll formene ca. ¾ fulle. Pass på at ikke ostebitene legger seg helt på bunnen.

De fylte formene stekes i varmluft på ca. 190 grader i åtte–ti minutter avhengig av ovn. Bruker du porselensformer, beregn to–tre minutter lengre steketid.

 

Marinerte hagtornbær

Kok en lake av 50/50 sukker og vann samt litt vaniljestang.

Avkjøl laken noe og slå over friske hagtornbær og la stå minst fire timer. Bærene serveres som de er sammen med valnøttkjerner trukket i lys karamell.

Blåmoden