Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre & sjokoladefabrikken

Varm sjokolade med krydder

Les artikkelen: En kopp sjokolade kan nytes som et glass vin

Varm sjokolade med krydder av Sverre Sætre

ingredient

-
+

Varm sjokolade med krydder

  • 1stkvaniljestang
  • 100gmørk sjokolade (70 prosent kakaomasse)
  • 4dlH-melk
  • 2sssukker
  • 1sshonning
  • 2knivsodder chili- eller kajennepepper
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Finhakk sjokoladen. Ha alt utenom sjokoladen i en kjele og varm langsomt til kokepunktet.

Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen. Tøm melken litt etter litt over den finhakkede sjokoladen mens du rører den godt sammen.

Hell i små kopper, server gjerne med lettpisket krem.