Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Banan- og sjokolademousse

Lær å lage deilige desserter av brune bananer
Slik lager du banan- og sjokolademousse

Slik lager du banan- og sjokolademousse

-
+

Bananbase

  • 25 g sukker
  • 66 g brun sukker
  • 140 g fløte

Mousse

  • 50 g bananbase
  • 70 g melkesjokolade
  • 4 g gelatin (2 plater)
  • 100 g fløte

Bananbase:

  • Smelt sukker til karamell i en kjele. Ha i den brune bananen og rør godt mens alt karamelliserer seg sammen.
  • Spe til slutt med fløten og la alt koke sammen i 1 minutt. Kjør med stavmikser og sil for å unngå klumper.

Mousse:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann, la dem ligge i 10 minutter. Kok opp bananbasen og løs opp gelatinen i denne.
  • Ha bananrøren over melkesjokoladen og rør til blandingen er klumpfri, bruk eventuelt stavmikser.
  • Pisk fløten til krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen litt etter litt. Pass på at sjokoladeblandingen ikke holder over 35 grader, da vil kremen bare smelte.
  • Støp i ønsket form eller ha på sprøytepose. Sett på kjøl til servering. Kan også fryses om du ønsker å lage den en stund før gjestene kommer.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner