Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Banan- og sjokolademousse

Lær å lage deilige desserter av brune bananer
Slik lager du banan- og sjokolademousse

Slik lager du banan- og sjokolademousse

-
+

Bananbase

  • 25 g sukker
  • 66 g brun sukker
  • 140 g fløte

Mousse

  • 50 g bananbase
  • 70 g melkesjokolade
  • 4 g gelatin (2 plater)
  • 100 g fløte

Bananbase:

  • Smelt sukker til karamell i en kjele. Ha i den brune bananen og rør godt mens alt karamelliserer seg sammen.
  • Spe til slutt med fløten og la alt koke sammen i 1 minutt. Kjør med stavmikser og sil for å unngå klumper.

Mousse:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann, la dem ligge i 10 minutter. Kok opp bananbasen og løs opp gelatinen i denne.
  • Ha bananrøren over melkesjokoladen og rør til blandingen er klumpfri, bruk eventuelt stavmikser.
  • Pisk fløten til krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen litt etter litt. Pass på at sjokoladeblandingen ikke holder over 35 grader, da vil kremen bare smelte.
  • Støp i ønsket form eller ha på sprøytepose. Sett på kjøl til servering. Kan også fryses om du ønsker å lage den en stund før gjestene kommer.