Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Banankaramell

Lær å lage deilige desserter av brune bananer
Slik lager du banankaramell

Slik lager du banankaramell

-
+

Bananbase

  • 25 g sukker
  • 66 g brun banan
  • 140 g fløte

Banankaramell

  • 180 g bananbase
  • 120 g glukosesirup
  • 120 g sukker
  • 2 g salt
  • 25 g melkesjokolade

Bananbase:

  • Smelt sukker til karamell i en kjele. Ha i den brune bananen og rør godt mens alt karamelliserer seg sammen.
  • Spe til slutt med fløten og la alt koke sammen i 1 minutt. Kjør med stavmikser og sil for å unngå klumper.

Banankaramell:

  • Kok glukosesirup og sukker til mørk karamell. Ha glukosen i bunnen av kjelen for å unngå at det brenner seg. Spe med bananbasen, kok alt sammen i ett minutt. Ha i salt.
  • Kjøl ned til omtrent 70 grader, ha i sjokoladen og kjør med en stavmikser for å unngå klumper.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner