Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Snickerskake

Disse kakene tåler 40 minusgrader
Oppskrift på snickerskake

Oppskrift på snickerskake

-
+

Bunn

  • 5.00 dl sukker
  • 6.00 eggehviter
  • 1.00 pk. ritzkjeks (200 g)
  • 250.00 g salte peanøtter
  • 1.50 ts vaniljesukker
  • 2.00 ts bakepulver

Sjokoladeglasur

  • 6.00 eggeplommer
  • 1.00 dl kremfløte
  • 100.00 g sukker
  • 100.00 g godt smør
  • 100.00 g kokesjokolade

Søtt og salt gjør underverker når kroppen er sliten, psyken er pumpa eller dersom du bare har lyst på noe godt. Snickerskaken holder seg lenge, blir ikke hard når den fryser og inneholder masse kalorier. Perfekt på vintertur!

Slik gjør du:

 

Bunn:

Bland sukker og eggehviter som du har skilt frå eggeplommene. Pisk til det blir ein stiv masse – slik at du kan holde bollen opp ned uten at massen faller ut. Knus kjeks og peanøtter i en annen bolle, og ha i vaniljesukker og bakepulver. Bland det tørre med marengsen og ha i en liten langpanne med bakepapir.

Stek på 180 grader i omtrent 25 minutter.

 

Sjokoladeglasur:

Smelt sjokolade og smør sammen på svak varme. I en annen panne rører du sammen fløte, eggeplommer og sukker. Rør godt på svak varme til det tykner – da blander du det sammen med sjokoladen og smøret. Ha på kaken etter at den er avkjølt.