Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Saft

Heggebærsaft

Sesongens beste bæroppskrifter

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på Heggebærsaft

-
+

Heggebærsaft

  • 2.5 l heggebær
  • 1.5 l vatn
  • 1.5 kg sukker

Nok til 2,5 til 3 liter.

Slik gjør du

  • Heggebærene plukkes når de er godt modne. Mal dem på kjøttkvern eller knus steinene med en stapper. Det er i kjernen at den gode mandelsmaken ligger. Kok opp vannet og slå det over bærmassen. La det stå til neste dag.
  • Siles gjennom et fint klede. Ha saften i en kjele og tilsett sukkeret. La det koke i ti minutter. Helles på rene, varme flasker som korkes.
  • Den avsilte bærmassen inneholder enda mye smak. Så i god tradisjon etter farmor kan denne utnyttes til annengangs-saft.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner