Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drinker

Fiken med svovelstikkene

Fra fattigmannssprit til eksklusivt brennevin

Slik lager du fiken med svovelstikkene

-
+

Fiken med svovelstikkene

  • 4 cl mercal (Del Maguey Vida)
  • 2 cl Cocchi di torino
  • 0.5 cl Angostura di amaro
  • 1.5 cl fikensirup (se egen oppskrift)
  • 7 dæsjer angostura, bitter
  • 1 stk sitronzest til å mikse drinken på
  • 1 stk sitronzest til å ha over drinken
  • Garnityr: Ferske fikenskiver (dehydrert)

Fikensirup

  • 50 g tørket fiken
  • 20 g fersk fiken
  • 1 kg demerarasukker
  • 1.2 l vann

Slik gjør du:

  • Alle ingrediensene røres på is i ett mikseglass med fersk sitronzest.
  • Siles og serveres i avkjølt cocktailglass, med en vridd sitronzest på toppen, før garnityr.

Fikensirup:

  • Kok vann og løs opp demerarasukkeret.
  • Finhakk tørket fiken, hell i demerarsukkerlaken. La stå på lav varme i 20 min.
  • Finhakk fersk fiken i tynne skiver, hell så alt, inklusiv tørket fiken, over de tynne fikenskivene. La stå kaldt i fem dager.
  • Sil ut restene. Holdbarhet i kjøleskap i to uker, i fryseren to måneder

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk