Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drinker

Fiken med svovelstikkene

Fra fattigmannssprit til eksklusivt brennevin

Slik lager du fiken med svovelstikkene

-
+

Fiken med svovelstikkene

  • 4 cl mercal (Del Maguey Vida)
  • 2 cl Cocchi di torino
  • 0.5 cl Angostura di amaro
  • 1.5 cl fikensirup (se egen oppskrift)
  • 7 dæsjer angostura, bitter
  • 1 stk sitronzest til å mikse drinken på
  • 1 stk sitronzest til å ha over drinken
  • Garnityr: Ferske fikenskiver (dehydrert)

Fikensirup

  • 50 g tørket fiken
  • 20 g fersk fiken
  • 1 kg demerarasukker
  • 1.2 l vann

Slik gjør du:

  • Alle ingrediensene røres på is i ett mikseglass med fersk sitronzest.
  • Siles og serveres i avkjølt cocktailglass, med en vridd sitronzest på toppen, før garnityr.

Fikensirup:

  • Kok vann og løs opp demerarasukkeret.
  • Finhakk tørket fiken, hell i demerarsukkerlaken. La stå på lav varme i 20 min.
  • Finhakk fersk fiken i tynne skiver, hell så alt, inklusiv tørket fiken, over de tynne fikenskivene. La stå kaldt i fem dager.
  • Sil ut restene. Holdbarhet i kjøleskap i to uker, i fryseren to måneder

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner