Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fennikel

Fennikelsalat med grønne oliven

Fennikelfest for galleriet
Oppskrift på fennikelsalat med grønne oliven av Aicha Bouhlou

Oppskrift på fennikelsalat med grønne oliven av Aicha Bouhlou

-
+

Fennikelsalat med grønne oliven

  • 2.00 stk mellomstore fennikel
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • 100.00 g grønne oliven uten stein, hakket
  • 0.50 stk rød chilli, finsnittet
  • 0.50 sitron, saften
  • 2.00 ss finhakket persille
  • 2.00 ss finhakket gressløk
  • Litt olivenolje til steking

Slik gjør du

  • Rens fennikelen og skjær den i tykke skiver. Ta vare på det grønne fra fennikelen.
  • Varm en stor stekepanne og stek fennikelen nesten mør i olivenolje på middels høy varme. Fennikelen skal ha en gyllenbrun farge.
  • Krydre med litt salt og pepper og flytt over på et serveringsfat. Skvis over sitronsaft og dryss over hakkete oliven, urter, fennikelgrønn og chili.