Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Genki

Kuskjellsashimi med shiitake, svart trompet-soya og furikake

Sashimi av hundreårig kuskjell
Oppskrift på sashimi

Oppskrift på sashimi

-
+

Kuskjellsashimi med shiitake, svart trompet-soya og furikake

  • 1.00 stk kuskjell
  • 1.00 stk fersk shiitakesopp
  • 5-10 trompetsopp
  • 1.00 ts trompetsoya (fra 50 g. trompetsopp trukket i 2 dl soyasaus og ingefær)
  • 1.00 ss tapiokakuler
  • Yuzu-saft
  • Sesamolje etter smak
  • Furikake-krydder (japansk kryddermix basert på bl.a. soya og kombu) etter smak

Slik gjør du:

  • Kok tapiokakulene kulene i vann til de er myke, sil av vannet og mariner i yuzu-saft i et par timer.
  • For å tilberede trompetsopp og trompetsoya, legg 50 g. trompetsopp i en kjele med 2 dl soyasaus og en liten bit frisk ingefær. Dekk til kjelen med plast og la trekke på svak varme i omtrent 1 time. Avkjøl.
  • Kutt shiitakesopp i tynne skiver, og stek lett i nøytral olje med litt furikake-krydder. Avkjøl.
  • Åpne kuskjellene rett før servering, og skjær den øverste delen av muslingen i tynne skiver.
  • Bland rå skiver av kuskjell med skiver av lettstekt shiitakesopp, sesamolje, yuzu-tapioka og furikake.
  • Ha blandingen tilbake i det rensede kuskjellskallet og topp med de svarte trompetsoppene fra trompetsoyaen, 1 ts trompetsoya og furikake.