Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

grøt

Smørgrøt

– En skal være litt raus med smøret. Det skal ikke være knapt
Slik lager du smørgrøt fra Vinje

Slik lager du smørgrøt fra Vinje

-
+

Slik lager du smørgrøt

  • 500.00 g meierismør
  • 500.00 g mel, fint eller grovt, eller en blanding
  • 2.00 l H-melk
  • salt

Nok til fire personer.

Slik gjør du:

  • Smelt smør i en stor kjele. Ha i melken og la det småkoke i ti til 15 minutter. Ha i mel, gjerne byggmel, som klumper seg mindre enn hvete og absorberer fettet. La grøten koke i ytterligere ti til 15 minutter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner