Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hasselnøttkaker med kaffesmak

Hva er det som er smått, tørt og best på boks?
Slik lager du hasselnøttkaker med kaffesmak

Slik lager du hasselnøttkaker med kaffesmak

-
+

Hasselnøttkaker med kaffesmak

  • 125 g sukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 250 g siktet hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 dl hasselnøtter
  • 80 g potetmel
  • 2 ss pulverkaffe

1 porsjon gir cirka 40 kaker.

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Visp sukker og smør med en håndmikser. Bland sammen mel og bakepulver. Hakk hasselnøttene og ha de i melet sammen med potetmel og kaffe. Bland til en jevn deig.
  • Del deigen i to. Rull hver del ut til en rull på cirka 20 centimeter. Pakk hver rull inn i plastfolie. Legg rullene i kjøleskapet i noen minutter, da blir de lettere å skjære. Skjær rullene i skiver.
  • Legg kakene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek kakene midt i ovnen i 14–16 minutter. Avkjøl på rist.