Oppskrift på blodpudding
Blodpudding
- 2.00 stk stor løk skrelles og finkuttes
- 4.00 stk fedd hvitløk som finkuttes
- 4.00 ss smør eller andefett om du har
- Litt fersk eller tørket marian finkuttes
- Muskat, nellik og allehånde
- 5.00 dl griseblod
- 8.00 speilegg
- 4.00 dl polenta
- salt og pepper
- 15.00 baconskiver eller saltet flesk kuttes i små terninger.
Slik gjør du
- Finn en kjele som er stor nok til å inneholde alle ingrediensene.
- Sviss løken og hvitløken i smøret til den blir myk og blank.
- Egg, krydder, blod og polenta kjøres sammen med en stavmikser før det has i kjelen.
- Rør om jevnlig på svak varme til blodet starter å tykne til en løs grøtkonsistens. Den må ha slik konsistens slik at når baconet tilsettes, så faller det ikke til bunnen av kjelen. Det må ikke få sette seg!
- Ta bort kjelen og ha grøten i en brødform trukket med plastfolie.
- Sett formen i vannbad, og dekk over med aluminiumsfolie.
- Stekes i 1,5 timer i ovnen på 160 grader. Kontroller at den er ferdig ved å trykke lett på overflaten. Er det en fast konsistens, er blodpuddingen ferdig.
- La den avkjøle seg, kuttes opp i skiver og stek på stekepannen.