Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Blodpudding

– Det er på høy tid å gjenreise blodpuddingen

Oppskrift på blodpudding

-
+

Blodpudding 

  • 2.00 stk stor løk skrelles og finkuttes
  • 4.00 stk fedd hvitløk som finkuttes
  • 4.00 ss smør eller andefett om du har
  • Litt fersk eller tørket marian finkuttes
  • Muskat, nellik og allehånde
  • 5.00 dl griseblod
  • 8.00 speilegg
  • 4.00 dl polenta
  • salt og pepper
  • 15.00 baconskiver eller saltet flesk kuttes i små terninger.

Slik gjør du

  • Finn en kjele som er stor nok til å inneholde alle ingrediensene.
  • Sviss løken og hvitløken i smøret til den blir myk og blank.
  • Egg, krydder, blod og polenta kjøres sammen med en stavmikser før det has i kjelen.
  • Rør om jevnlig på svak varme til blodet starter å tykne til en løs grøtkonsistens. Den må ha slik konsistens slik at når baconet tilsettes, så faller det ikke til bunnen av kjelen. Det må ikke få sette seg!
  • Ta bort kjelen og ha grøten i en brødform trukket med plastfolie.
  • Sett formen i vannbad, og dekk over med aluminiumsfolie.
  • Stekes i 1,5 timer i ovnen på 160 grader. Kontroller at den er ferdig ved å trykke lett på overflaten. Er det en fast konsistens, er blodpuddingen ferdig.
  • La den avkjøle seg, kuttes opp i skiver og stek på stekepannen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk