Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Japansk okonomiyaki

– Denne er kjapp å lage
Oppskrift på okonomiyaki

Oppskrift på okonomiyaki

-
+

Okonomiyaki

  • 5.00 dl Mel
  • 2.50 dl Dashi eller vann
  • 1.00 ts Salt
  • 2.00 ts Sukker
  • 1.00 stk Liten nykål som finsnittes
  • 4.00 stk Egg
  • 0.50 dl Solsikkeolje
  • Noen tykke skiver bacon eller salt sideflesk

Slik lager du den japanske "litt av alt"-pannekaken okonomiyaki

Slik gjør du

  • Bland mel, dashi, salt, bakepulver og sukker i en stor bolle.
  • Tilsett finsnittet kål, og rør godt i ca. 30 sekunder. Tilsett så eggene.
  • Varm en stekepanne, tilsett litt olje og hell okonomiyaki-røren i stekepannen og stek på middels til lav varme. Legg bacon eller sideflesket på toppen av røren.
  • La det steke i ca. 5 min før pannekaken snus og stekes ferdig.
  • Serveres med sriracha sauce.