Credos Heidi Bjerkan lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri, her okonomiyaki pannekake.

Credos Heidi Bjerkan lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri, her okonomiyaki pannekake.

– Denne er kjapp å lage

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Trondheim

Denne japanske pannekaken kan lages i alle mulige kombinasjoner, selv ved hjelp av restemat. Og er gjort unna på et blunk.

– Dette er en rett som er kjapp å lage. Pannekaken kan brukes til alle måltider, frokost, lunsj, middag, ja, ikke minst som snacks. Hvor mettende retten er, kommer an på hva du putter i. Jeg er glad i tare, det er en kjemperessurs vi ikke bruker særlig av nå, men er definitivt fremtidens mat. Derfor bruker jeg dashi som kraft, men det går fint an å bare bruke vann, sier Credo-kokk Heidi Bjerkan. I denne spalten gir hun sine enkle retter med asiatisk og nordisk vri.

Heidi Bjerkan viser hvordan hun lager enkel og god mat med asiatisk vri.

Heidi Bjerkan viser hvordan hun lager enkel og god mat med asiatisk vri.

Okonomiyaki er en slags tykk pannekake, som du putter det du vil i. Ordet «okonomiyaki» kan oversettes med noe sånt som «ta det du har og stek det». Bjerkan anbefaler å bruke kål og svinekjøtt, det er hennes favoritt, men her er det altså kun fantasien som setter sperrer. Gårsdagens pasta er også et godt alternativ.

Mel, dashi, salt, litt sukker, bakepulver og egg utgjør selve pannekakerøren. Bind kålen litt i røren, men la noe av kålen være igjen til å dandere på toppen med, forteller Bjerkan.

Når retten plasseres på bordet, er Credo-kokken svak for Sriracha-saus.

– Det er kokkens ketchup, sier hun.(Vilkår)

-
+

Okonomiyaki

  • 5 dlMel
  • 2.5 dlDashi eller vann
  • 1 tsSalt
  • 2 tsSukker
  • 1 stkLiten nykål som finsnittes
  • 4 stkEgg
  • 0.5 dlSolsikkeolje
  • Noen tykke skiver bacon eller salt sideflesk

Slik gjør du

  • Bland mel, dashi, salt, bakepulver og sukker i en stor bolle.
  • Tilsett finsnittet kål, og rør godt i ca. 30 sekunder. Tilsett så eggene.
  • Varm en stekepanne, tilsett litt olje og hell okonomiyaki-røren i stekepannen og stek på middels til lav varme. Legg bacon eller sideflesket på toppen av røren.
  • La det steke i ca. 5 min før pannekaken snus og stekes ferdig.
  • Serveres med sriracha sauce.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner