Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Buljong med matsutake

Formuessoppen
Oppskrift på matsutake-buljong

Oppskrift på matsutake-buljong

-
+

Kraft

  • 4 stk kyllingskrog (frys gjerne ned beinrester etter et måltid med helstekt kylling, og samle opp til du vil lage buljong)
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk

Servering

  • 8 stk reddiker
  • 4 stk stilker av rødskrubb
  • Noen stilker av brokkoli og blomkål, eller andre milde grønnsaker
  • 50 g matsutake

Slik gjør du

  • Stek kyllingskrogene i nøytral olje til de er skikkelig brune. Ha på løk og hvitløk.
  • Ha over i en stor kjele, og hell over vann til det dekker. Kok opp og la trekke under kokepunktet i en til to timer. La stå til det er kaldt, og sil av.
  • Kok kraften videre til det er cirka halvparten av væsken igjen. Smak til med salt og ha i noen dråper sitron.

Servering

  • Rødskrubbstilkene kokes i 15 minutter i kraften. Skjær den i tynne skiver på tvers.
  • Reddikene kokes i buljongen til så vidt møre, det samme med grønnsakene. La matsutaken koke hel et par minutter i buljongen før den skjæres i tynne skiver.
  • Legg grønnsaker og sopp i bollene, og hell buljongen over.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen
Formuessoppen