Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Høstmat

Buljong med matsutake

Formuessoppen

Oppskrift på matsutake-buljong

-
+

Kraft

  • 4 stk kyllingskrog (frys gjerne ned beinrester etter et måltid med helstekt kylling, og samle opp til du vil lage buljong)
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk

Servering

  • 8 stk reddiker
  • 4 stk stilker av rødskrubb
  • Noen stilker av brokkoli og blomkål, eller andre milde grønnsaker
  • 50 g matsutake

Slik gjør du

  • Stek kyllingskrogene i nøytral olje til de er skikkelig brune. Ha på løk og hvitløk.
  • Ha over i en stor kjele, og hell over vann til det dekker. Kok opp og la trekke under kokepunktet i en til to timer. La stå til det er kaldt, og sil av.
  • Kok kraften videre til det er cirka halvparten av væsken igjen. Smak til med salt og ha i noen dråper sitron.

Servering

  • Rødskrubbstilkene kokes i 15 minutter i kraften. Skjær den i tynne skiver på tvers.
  • Reddikene kokes i buljongen til så vidt møre, det samme med grønnsakene. La matsutaken koke hel et par minutter i buljongen før den skjæres i tynne skiver.
  • Legg grønnsaker og sopp i bollene, og hell buljongen over.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen
Formuessoppen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk