Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Lettsyltede kantareller

Fryser du kantarellene, gjør du en generaltabbe
Oppskrift på lettsyltede kantareller

Oppskrift på lettsyltede kantareller

-
+

Lettsyltede kantareller

  • 500 g små, faste kantareller
  • 8 g salt

Syltelake

  • 1.5 dl kantarellkraft
  • 15 g sukker
  • 3 cl hvitvinseddik
  • 0.25 stk løk
  • 1 krone krondill / timian / rosmarin / oregano / merian

Slik gjør du

  • Kantarellene skylles raskt fri for bøss med kaldt vann.
  • Legg dem deretter tørt i en bredbunnet kjele, dryss over saltet og sett på et tett lokk.
  • Kok opp på medium varme i cirka tre minutter, til kantarellene har sluppet det meste av kraften. Hell kantareller og kraft over i en fin sil oppi en bolle, slik at den intense kantarellkraften som renner av, enkelt kan helles tilbake i kjelen igjen.
  • 500 gram kantareller slipper cirka 1,5 dl kraft.
  • Fordel de varme kantarellene i sylteglass.

Syltelake

  • Kantarellkraften blandes nå med tynne skiver løk, urter, hvitvinseddik og sukker.
  • Kok dette opp og hell laken over de varme kantarellene som er fordelt i sylteglass eller aller helst vakuumposer. Avkjøl hurtig og oppbevar kaldt.
  • Holdbart i måneder, passer til alt.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen