Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Høstmat

Lettsyltede kantareller

Fryser du kantarellene, gjør du en generaltabbe
Oppskrift på lettsyltede kantareller

Oppskrift på lettsyltede kantareller

-
+

Lettsyltede kantareller

  • 500 g små, faste kantareller
  • 8 g salt

Syltelake

  • 1.5 dl kantarellkraft
  • 15 g sukker
  • 3 cl hvitvinseddik
  • 0.25 stk løk
  • 1 krone krondill / timian / rosmarin / oregano / merian

Slik gjør du

  • Kantarellene skylles raskt fri for bøss med kaldt vann.
  • Legg dem deretter tørt i en bredbunnet kjele, dryss over saltet og sett på et tett lokk.
  • Kok opp på medium varme i cirka tre minutter, til kantarellene har sluppet det meste av kraften. Hell kantareller og kraft over i en fin sil oppi en bolle, slik at den intense kantarellkraften som renner av, enkelt kan helles tilbake i kjelen igjen.
  • 500 gram kantareller slipper cirka 1,5 dl kraft.
  • Fordel de varme kantarellene i sylteglass.

Syltelake

  • Kantarellkraften blandes nå med tynne skiver løk, urter, hvitvinseddik og sukker.
  • Kok dette opp og hell laken over de varme kantarellene som er fordelt i sylteglass eller aller helst vakuumposer. Avkjøl hurtig og oppbevar kaldt.
  • Holdbart i måneder, passer til alt.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner