Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Høstmat

Lettsyltede kantareller

Fryser du kantarellene, gjør du en generaltabbe

Oppskrift på lettsyltede kantareller

-
+

Lettsyltede kantareller

  • 500 g små, faste kantareller
  • 8 g salt

Syltelake

  • 1.5 dl kantarellkraft
  • 15 g sukker
  • 3 cl hvitvinseddik
  • 0.25 stk løk
  • 1 krone krondill / timian / rosmarin / oregano / merian

Slik gjør du

  • Kantarellene skylles raskt fri for bøss med kaldt vann.
  • Legg dem deretter tørt i en bredbunnet kjele, dryss over saltet og sett på et tett lokk.
  • Kok opp på medium varme i cirka tre minutter, til kantarellene har sluppet det meste av kraften. Hell kantareller og kraft over i en fin sil oppi en bolle, slik at den intense kantarellkraften som renner av, enkelt kan helles tilbake i kjelen igjen.
  • 500 gram kantareller slipper cirka 1,5 dl kraft.
  • Fordel de varme kantarellene i sylteglass.

Syltelake

  • Kantarellkraften blandes nå med tynne skiver løk, urter, hvitvinseddik og sukker.
  • Kok dette opp og hell laken over de varme kantarellene som er fordelt i sylteglass eller aller helst vakuumposer. Avkjøl hurtig og oppbevar kaldt.
  • Holdbart i måneder, passer til alt.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk