Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Ringblomstkake

Nåkka attåt
Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager ringblomstkake

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager ringblomstkake

-
+

Ringblomstkake

  • 250.00 g smør
  • 3.00 dl sukker
  • 1.00 stk appelsin
  • 4.00 stk egg
  • 5.00 dl hvetemel
  • 1.50 ts bakepulver
  • 3.50 ss (3-4 ss) kronblad av ringblomst (ferske eller tørkede)

Slik gjør du:

  • Smør og sukker røres hvitt.
  • Vask appelsinen og riv skallet. Saften presses.
  • Bland eggene i smørkremen sammen med appelsinsaft og det revne skallet.
  • Bland til slutt inn det tørre.
  • Helles i en to-liters form og stekes på 175 grader på nederste rille i 50 minutter.
Nåkka attåt