Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Skjebladkak

Nåkka attåt
Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager skjebladkak

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager skjebladkak

-
+

Skjebladkak

  • 3.00 dl skummet kulturmelk (gjerne saup)
  • 6.00 dl helmelk
  • 3.00 dl byggmel
  • 4.00 dl hvetemel
  • 2.00 ss sukker
  • 1.00 ts natron
  • 1.00 stk (1-2 stk) egg

(cirka 30 stk.)

Slik gjør du:

  • Bland sammen melk og egg, og pisk inn melet til en litt tynn røre.
  • Tilsett sukker og natron.
  • La gjerne røren stå og svelle.
  • Stekes på varm takke eller i teflonpanne.
  • Serveres gjerne smurt med mølsgraut (oppskrift under) og brettet over.
  • Andre pålegg er godt smør og sirup, eller smør og brunost, eller rømme og syltetøy.
Nåkka attåt