Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kjøtt

Fersk kjøtt og suppe med kromme

– En skal være litt raus med smøret. Det skal ikke være knapt
Lær å lage fersk kjøtt og suppe med kromme med Anne Mari Amlien på Toten.

Lær å lage fersk kjøtt og suppe med kromme med Anne Mari Amlien på Toten.

-
+

Slik lager du fersk kjøtt og suppe med kromme

  • 1.50 kg storfekjøtt, gjerne høyrygg eller bibringe
  • 1.00 løk
  • 2.00 gulrøtter
  • 1.00 ss salt

Til suppen

  • 0.50 kåltrot
  • 1.00 sellerirot
  • 4.50 gulrøtter
  • 1.00 purre

Til kromme (melboller)

  • 2.00 egg
  • 2.00 dl h-melk
  • 4.50 dl hvetemel
  • 0.50 ts kardemomme
  • 0.50 ts salt

Til sursøt løksaus

  • 1.00 løk
  • 2.00 ss smør
  • 2.00 ss eddik
  • 1.00 ss sukker
  • 4.00 dl suppekraft
  • En fløteskvett

Suppen:

  • Forvell kjøttet, det vil si kok det opp i mye vann i cirka tre minutter, slå av vannet og fyll på rent kaldt vann så det dekker kjøttet. Ha i salt, løk og gulrøtter og la kjøttet syde i to til tre timer.
  • Sil kraften. Kutt opp kålrot, sellerirot, gulrøtter og purre. Kok grønnsakene passe møre. Smak til med salt og pepper.

Til kromme:

  • Rør sammen tørt og vått til en glatt røre. La den svelle noen minutter før du setter dem med en liten skje oppi den varme suppen.

Til sursøt saus:

  • Finhakk løk, fres i smør og tilsett mel. Spe med kraft fra suppen, cirka 4 dl. Tilsett eddik og sukker. Smak til med salt og pepper, rundes til med en fløteskvett.
  • Kjøttet serveres med sursøt saus, kokte poteter og grønnsaker, for eksempel dampet spisskål.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner