Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Aioli

Han holdt de beste middagsselskapene i Paris

-
+

Aioli

  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 175 ml nøytral olje, som solsikke
  • sitron
  • 2 stk hvitløksfedd
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Visp sammen eggeplommene og dijonsennep i en stor skål. Sett gjerne skålen på en fuktig klut, slik at den ikke rører for mye på seg når du visper.
  • Hell sakte i oljen i veldig tynn stråle mens du visper. Når blandingen begynner å tykne, vet man at man er nær mål. Tilsett eventuelt én eller to dråper varmt vann for å hjelpe den på vei.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett først et revet hvitløksfedd, smak til. Hvitløksfedd varierer i intensitet. En god aioli sparker godt fra seg!
  • «The French Menu Cookbook», Ten Speed Press